Team DutchSail – M2Realestate sponsort mee naar winst

TEAM DUTCHSAIL – JANSSEN DE JONG WINT YOUTH FOILING GOLD CUP – ACT 3

Youth Foiling Gold Cup maandag hervat met Grand Final

Zondag, op de laatste dag van Act 3 kwam de eindoverwinning van Team DutchSail – Janssen de Jong niet meer in gevaar. Het race comité besloot ingegeven door de weersomstandigheden: regen, hoge golven en veel wind het zondag bij slechts één race te houden. In de enige race van de dag eindigde Team DutchSail – Janssen de Jong als tweede achter Team Argentina. Met de negen overwinning in de twee voorgaande dagen mag het Nederlandse team met Cas van Dongen, Scipio Houtman, Ismene Usman en Merle Louwinger zich daarmee de winnaar van Act 3 noemen. De Youth Foiling Gold Cup wordt maandag hervat met de Grand Final.

Team DutchSail – Janssen de Jong
Foto: Sailing Energy / 69F Media

EIND KLASSEMENT ACT 3
Team DutchSail – Janssen de Jong – 60 punten
Team Argentina – 43 punten
Team France – 39 punten
Young Azzurra – 34 punten
Equal Sailing – 22 punten
Katana Sailing Team – 16 punten

Tien wedstrijden negen keer winst
Scipio Houtman: “We hebben tien mooie potten gevaren in de finals, waarvan we er negen hebben weten te winnen. Vandaag een tweede plek, ook prima. We zijn mooie punten tegengekomen, waar we nog een stap in hebben gezet. Het belangrijkste is dat wij als team iedere dag onszelf weer verbeteren. Dat doen we, maar is ook echt nodig. Want het niveau van de hele vloot blijft stijgen.”

“Als wij nu zo zouden varen als in Act 1, welke we wonnen, dan worden we in dit veld laatste. Het is goed om die progressie te zien, zowel bij onszelf als in de klasse. We voelen ons super ready om vanaf morgen te beginnen met de real game: de Grand Final!

Team DutchSail – Janssen de Jong
Foto: Sailing Energy / 69F Media

Youth Foiling Gold Cup – Grand Final
Van maandag t/m woensdag varen de beste zes teams van het seizoen de Youth Foiling Gold Cup – Grand Final. Voor Team DutchSail – Janssen de Jong het hoofddoel van dit seizoen. In deze Grand Final wacht de winnaar naast de overall titel een startplek voor de 69F Pro Cup. In dit evenement, wat van 12 t/m 14 november gevaren wordt in Palermo zullen vijf teams van pro zeilers met America’s Cup ervaring en Olympische medailles het tegen elkaar opnemen aangevuld met de winnaar van de Youth Foiling Gold Cup Grand Final.

Scipio Houtman: “Ons doel voor de komende drie dagen is de Grand Final winnen en dat ticket voor de Pro Cup pakken. De kans om daar te zeilen met en tegen toppers als Francesco Bruni (stuurman Luna Rossa in de Amerca’s Cup), Phil Robertson (SailGP schipper en meervoudig wereldkampioen matchracen) en Dylan Fletcher (olympisch goud in de 49er in Tokyo) is voor ons als jonge zeilers waanzinnig. Het mag duidelijk zijn dat we alles op alles gaan zetten om die kans te pakken.”

Deelnemers Grand Final: Dutch-Sail – Janssen de Jong, Team Argentina, Team France, Young Azzurra, Equal Sailing en Okalys Youth Project.

Team DutchSail – Janssen de Jong in het blauw
Foto: Sailing Energy / 69F Media

EINDE
Foto’s rechtenvrij voor redactioneel gebruik.
Naamsvermelding fotograaf verplicht.

Voor meer informatie of mediaverzoeken:

Bart Salemans
06 13 75 64 20
bart.salemans@dutchsail.com
bart@87knots.com

M² Real Estate B.V. All rights reserved
Disclaimer
crosstext-align-left